BEBEĞİM

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

23 Ocak 2013 Çarşamba

MEVLÜT KANDİLİ,TÜM DUALARINIZ KABUL OLSUN!

             


              Bugün Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) doğum günü.Bu hayırlı günde dilerim allahtan tüm dualarınız kabul olsun.Rabbim benle birlikte bebek bekleyenlerin yardımcısı olsun. 

            Hz. Muhammed (s.a.s.), İbrahim’in (a.s.)oğlu İsmail (a.s.)’in soyundan gelmiştir. Mekke’de bulunan Kureyş Kabilesi’nin Haşimîler soyundandır. Dedesinin adı Abdulmuttalip, babasının adı Abdullah’dır. Annesi ise Vehb kızı Amine’dir. 

               Allah’ın Elçisi temiz ve şerefli bir soydan gelmiştir. Bu gerçeği sevgili Peygamberimiz şöyle açıklar: “Ben hep nikahlanarak evlenen kimselerin soyundan geldim. Soyumuzda hiç evlilik dışı ilişkiler olmamıştır.”
                 Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.s.)’in doğumu, Rebiülevvel ayının 12. günü, Pazartesi gecesi tanyeri ağarırken olmuştur. Yeryüzünün en kutsal şehri olan Mekke'de güneşin ilk ışıkları dünyayı aydınlatmaya başladığı bir zamanda Risalet güneşi doğmuştur. Ve nuru ile bütün zamanlan ve mekanları aydınlatmıştı.

               Sevgili Peygamberimiz'in doğduğu gece olağanüstü olaylar meydana gelmiştir. Bu olaylardan bazıları şöyledir:

Benzerine rastlanmamış parlaklıkta bir yıldız doğdu
Sema pırıl pırıl yıldız kandilleriyle Resul-i Kibriya Efendimiz'in (asm) gelişini alkışlıyordu.



Medayin’deki Kisra sarayından on dört burç çatırdayarak yıkıldıDünyaya o gece şeref veren Zat (asm) beraberinde getirdiği sönmez nur ile Mazdeizmin karanlık inancı içinde kıvranan İran saltanatını, on dört yıl içinde ortadan kaldıracaktı.

Kâbe’nin içini karanlık ve kirlere boğan putların pek çoğu baş aşağı yıkıldıDünyaya teşrif eden o Zat (asm); vazifesini yerine getirecek ve Allah’a ortak koşanların batıl inançlarını ortadan kaldıracaktı.

İstiharabat’ta bin seneden beri yanmakta olan Mecusilerin koca ateş yığınları bir anda sönüverdiO gece dünyayı şereflendiren Zat (asm); putperestlik gibi ateşperestliği de bir çırpıda ortadan kaldıracak ve yeryüzünü Tevhid meşalesiyle aydınlatacaktı.

Takdis edilen meşhur Save (Taberiyye) gölü bir anda kuruyuverdiDünyaya gelen Zat (asm), Allah’tan başka hiç bir şeyin kutsanamaya değer olmadığını ispat edecekti.

Şark ve garbı bir anda aydınlatan muazzam bir nur görüldüDünyaya gelen Zat’ın (asm) tebliğ edeceği din şark ve garbı bütün ihtişamıyla kucaklayarak, insanlığın beşte birini şefkatli sinesinde terbiye edip okşayacaktı.

Gökyüzünden salkım salkım yıldızlar döküldü
Bu hâdiseyle şeytan ve cinlerin semadan haber almaları son bulmuş oldu.

Hiç yorum yok: