BEBEĞİM

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

11 Haziran 2012 Pazartesi

IZGARA SOMON

Bol balıklı bir hafta sonu geçirdik..Cumartesi ızgara somon, pazar kiremitte alabalık.Hafta da 2 gün balık yiyen birisi olarak ikisini de yapmanızı tavsiye ediyorum.Tarife geçmeden önce somon balığıyla ilgili bir kaç bilgi;


SOMONUN YARARLARI,
Somon, omega 3 bakımından zengin oluşu ile tanınan bir balık çeşidi olması sebebiyle, somon balığının faydalarından söz ederken, omega 3′ün faydalarından da söz etmek gerekmektedir. Somon balığının faydaları arasında kalp sağlığına olan faydalarından, kansere karşı olan faydalarına kadar pek çok şeyden söz edebilmek mümkündür. Somon balığının faydaları arasında sayılabilecek bir diğer faydası da, omega 3 yağ asitlerinin hücreleri yenileme özelliğidir. Bu özelliği ile, somon yiyen kişilerin beyin hücrelerinin daha çabuk yenilendiğinden söz edilir.


Somon balığının faydaları arasında yer alan bir diğer fayda ise, kadınların menopoz sonrası depresyonlarının azaltılmasına yardımcı olmaktır. Bununla birlikte somon balığının faydalarıarasında, rahim kanserine karşı etkisinden de söz etmek gerekmektedir. Rahim kanseri riskinin azaltılması için kadınların az miktar da olsa somon balığı tüketmeleri gerekmektedir.Somon içerisinde yer alan selenyum hücrelerin düzenli işleyişi bakımından önemlidir. Bu nedenle de uzmanlar somon balığı tüketilmesini sık olarak tavsiye etmektedirler.



İşte eşimin yaptığı ızgara somonlar,





MALZEMELERİMİZ,
1,5 Kilo Somon
1 Çay bardağı zeytinyağı
2 Diş sarımsak
2 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Tatlı Kaşığı Tuz


HAZIRLANIŞI,
Somonlarımızı ızgara yapmadan önce, zeytinyağı,sarımsak,kekik ve tuzlu karışımızda 3 saat bekletiyoruz.Ardından ızgarada kızarana kadar pişiriyoruz.





Hiç yorum yok: