Pazar Kahvaltılarımız vazgeçilmez puf böreği.Tadı çok hoş,yapımı da çok kolay.Ben hamurunu hazırlayıp açarken bir yandan da eşim kızartır.Sürekli yaptığım için artık şeklini değiştirmek istedim.Misafirlerinize de yapabilceğiniz bu güzel görünütüsü ve tadı olan puf böreklerini kesinlikle tavsiye ederim.
PUF BÖREK
- Malzemelerimiz
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Çay kaşığı Şeker
- 1 kabartma Tozu
- Alabildiğince Un
- Kızarmak İçin;
- 2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Kabımızın içerisine oda sıcaklığındaki yoğudu,şekeri,kabartma tpzunu koyup,karıştırıyoruz.Ardından kulak memesi kıvamına gelecek kadar unumuzu ekleyip,yoğuruyoruz.Yaklaşık yarım saat beklettikten sonra yoğurduğumuz hamur yemek tabağı büyüklüğünde açıp,kurabiye kalıplarımızlakesiyoruz.Kızgın yağda arkalı önlü pişirip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder